Kuka on Marita?

Olen syntynyt 1957 Hankasalmella, nykyisin asun Leivonmäellä. Kirjoitan näytelmiä, toimin kirjoittamisenohjaajana sekä kasvatan ja myyn joulukuusia.

Olen suorittanut Jyväskylän yliopiston filosofian maisterin tutkinnon. Pääaineeni oli kirjoittaminen, sivuaineet suomen kieli, kirjallisuus, erityispedagogiikka, filosofia, yhteiskuntapolitiikka, puheviestintä ja kasvatustiede. Pro gradu -tutkielmassani selvittelin, mitä on kirjoittamisen ilo.

Kirjoittamisesta

Kirjoittaminen on minulle tarinankerrontaa. Näytelmä syntyy, kun mieleeni nousee henkilöitä, tapahtumia ja kaikenlaisia pieniä yksityiskohtia, joiden ympärille mielikuvitukseni alkaa sepittää kohtauksia ja juonta. Alkuun se on yritystä, erehdystä ja lukemattomia harhapolkuja, mutta kun näytelmän henkilöt saavat nimet, luonteet ja pyrkimykset, he panevat tapahtumat paikalleen. Kirjoittaminen on mitä sosiaalisin laji: tiivistä seurustelua luomieni henkilöiden kanssa. En ole koskaan päättänyt kirjoittaa juuri komedioita, mutta sellaisiksi tarinani yleensä muodostuvat. Kyse lienee tavastani nähdä tämä maailma ja ihmiset. Näytelmissäni on nähty myös absurdeja piirteitä, minkä mielelläni myönnän.